Magna Tiles vs Picasso Tiles vs Playmags

Magna Tiles vs Picasso Tiles vs Playmags

Magna Tiles vs Picasso Tiles vs Playmags

Ce plăci magnetice de construit alegem pentru copiii noștri?

Magneții sunt unele dintre cele mai bune jucării de învățare pentru explorarea timpurie a conceptelor STEM. Jucăriile magnetice sunt educative și învață copiii despre concepte științifice simple, stimulând creativitatea și explorarea și încurajând rezolvarea problemelor. Construcțiile făcute cu jucării magnetice reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a-i determina pe copiii mai mari să fie interesați de joc și creativitate și să se îndepărteze de ecrane sau jocurile video.
Înainte de a cumpăra jucării magnetice este important să luați în considerare diferitele opțiuni care există pe piață. Avem blocuri magnetice, plăci magnetice, seturi cu bile magnetice, plăci magnetice pentru colorat, plăci magnetice pentru construit, puzzle-uri magnetice și multe altele. De asemenea, au apărut mai multe branduri și bineînțeles, fiecare susține despre propriile produse că sunt cele mai bune, cele mai sigure, cu magneții cei mai puternici.
Așadar ce plăci magnetice de construit alegem pentru copiii noștri? Care sunt diferențele între Magna Tiles, Picasso Tiles și PlayMags? Ce plăci magnetice sunt cele mai bune de pe piață și ce brand de plăci magnetice să luăm pentru copii? Ca mamă antreprenor care a adus în magazinul ei toate cele trei branduri internaționale (Magna Tiles, Picasso Tiles și PlayMags), iar apoi bineînțeles le-a testat și acasă, alături de cei 3 copii din dotare, iată părerea mea onestă și foarte bine documentată.

Până la urmă…
Ce sunt aceste blocuri magnetice sau plăci magnetice de construit?
De obicei, vin într-un set cu piese de culori aprinse. Formele sunt realizate din plastic rezistent. Fiecare piesa este magnetică, adică în interiorul plasticului sunt sigilați unul sau mai mulți magneți puternici, astfel încât construcțiile ridicate cu ajutorul lor să fie rezistente. Copiii vor învăța forme și culori jucându-se cu aceste plăci și vor exersa primele lor noțiuni de geometrie (există forme de: pătrat, dreptunghi, triunghiuri mari, lunguiețe sau micuțe, mai turtite sau echilaterale). Apoi vom găsi, în funcție de set, tot felul de ”extra-opțiuni” care să transforme joaca în ceva și mai interesant, și mai creativ: morișcă, scări, cupole, hexagoane, bază-pătrat mare de construcție, plăci-sticker pentru a da viață construcțiilor, vehicule, animale, plăci albe pentru desenat sau pictat și tooot așa.

De ce să cumpărați piese magnetice pentru copii?
Pe lângă faptul că sunt jucării educaționale excelente pentru învățarea STEM, ele nu ocupă mult spațiu și se potrivesc bine într-o cutie de orice fel (eu le “ascund” într-o cutie de la masa Trofast de la IKEA). Le puteți lua cu voi în vacanțe, în mașină sau chiar la restaurant, pentru niște minute bune de liniște și pace (atââââât de dorite, mai ales dacă mâncarea se lasă așteptată).
Este important totuși să cumpărați suficiente plăci magnetice. Multe seturi vin cu doar 30 – 50 de piese. Deși va fi distractiv la început, probabil că acest număr nu va susține interesul copiilor pe termen lung, așa că vă recomand să adăugați, treptat, câteva seturi în plus la colecția voastră. Gândiți-vă la plăcile magnetice fix ca la alte jucării de construcție, cum ar fi LEGO. Cu cât au mai multe, cu atât pot crea mai multe. Apoi găsiți un set care vă place. După ce copilul dumneavoastră își arată interesul și știți că este un produs de calitate, cumpărați mai multe plăci dacă puteți. Și pentru că tot am amintit de LEGO, v-am spus că au apărut de curând și seturi la care puteți combina ȘI magneți ȘI LEGO? Mie mi se pare… AMAAAAZING!
Cele mai multe seturi de blocuri magnetice sau plăci magnetice pentru construit vor include o broșură cu idei pentru construcții. Cu toate acestea, copiilor le va plăcea să-și ridice propriile creații. La fel ca toate jucăriile magnetice, aceste seturi vor stimula creativitatea și imaginația, așa că luați un loc pe parchet și distrați-vă urmărindu-i cum inventează garaje și grajduri, autostrăzi și spitale, grădinițe și grădini zoologice. Ca mamă de 3 copii, am văzut muuulte scenarii posibile din aceste piese: inclusiv stații de pompieri și camere pentru șoricei.
Cum să aleg plăcile magnetice? Ce aleg între Magna Tiles, Picasso Tiles sau PlayMags? Care este diferența între Magna Tiles, Picasso Tiles sau PlayMags?
1. După brand: sigur veți auzi păreri diferite despre Magna Tiles, Picasso Tiles, PlayMags. Realitatea mea este că… mi se par toate la fel!
2. După puterea magneților: recitiți punctul 1. Cu riscul de a atrage multe comentarii contra, chiar mi se pare că toate piesele sunt la fel. E drept că noi le avem amestecate, dar nu sesizez nici eu, nici copiii vreo mare diferență a rezistenței lor.
3. După forma pieselor: cred ca e singurul punct care diferențiază cu adevărat seturile diverselor branduri. Unele seturi sunt basic (cum ar fi Magna Tiles 100), altele au forme aparte, cum ar fi cupolă, morișcă, scări etc (cum ar fi setul Magna Tiles Metropolis), altele au stickers magnetice incluse in set (cum ar fi setul Magna Tiles House), sunt câteva seturi cu piste de mașini la Picasso Tiles (acestea) sau chiar cu trasee pentru bile, celebrele Marble Run. Cum ziceam și anterior, au apărut diverse seturi complementare, astfel încât copiii să poată construi și cu magneți si cu LEGO sau poate vor să-și anime construcțiile cu câtiva omuleți simpatici care au diverse meserii - sunt magnetici și ei! Și nu în ultimul rând, copiii trebuie să aibă o bază stabilă a construcțiilor lor, nu? Vă spun, sunt muuulte opțiuni, imaginație și buget să fie pentru toate

Ca o concluzie…

Experiența noastră cu piesele magnetice este una extraordinară, le avem și le iubim de când avea cel mare în jur de 2 ani si jumătate. Trei ani mai târziu, au ajuns și pe mâna gemenilor și acum este efectiv o plăcere să-i vedem construind împreună (și distrugând construcțiile unii altora, evident, haha!). Consider că, deși este o jucărie scumpă, merită să investiți în ea, o vor folosi copiii timp îndelungat, iar părinții nu vor regreta achiziția, mai ales că aceste plăci le oferă și lor ocazia de a lua o pauză binemeritată de cafea (cu ochii pe copii, bineînțeles!)  Spor la a decide ce set de plăci magnetice se potrivește cel mai bine copilului vostru, sigur aveți muuulte opțiuni la dispoziție!
 

Suport clienti 09:00 - 17:00

0724418940 andra@colorazon.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!